dr. Razvan Ioan Trascu

Acasă » Inregistrari emisiuni » Boala artrozică: cum să-ți păstrezi sănătatea articulațiilor?

Boala artrozică: cum să-ți păstrezi sănătatea articulațiilor?

Ce este boala artrozică şi cât de frecventă este ea?

De ce apare? Care sunt factorii favorizanți? Sunt implicate în apariţia ei traumatismele, practicarea unor sporturi, bolile (inflamatorii, metabolice, endocrine, neurologice, infecţioase) sau nu? Este influenţată de genetică? Contează vârsta, sexul, greutatea, densitatea osoasă (osteoporoza)?

Razvan Ionescu 3

Dialog cu dr. Răzvan Ionescu, medic primar medicină internă / reumatologie

Cum se manifestă, ce semne şi simptome are? Cât de important este să faci un RMN pentru a pune un diagnostic corect? Când şi unde poţi recurge la ecografia articulară?

Ce tratament se indică şi în ce scop? De ce este important tratamentul antiinflamator pentru limitarea evoluţiei bolii degenerative articulare? Cum faci terapia fizică a articulaţiei bolnave? Funcționează suplimentele recomandate uneori pentru refacerea cartilajului articular? Este importantă dieta?

Se poate preveni boala artrozică? CUM?

Despre toate acestea am discutat la „Sănătate ca la carte” cu dr. Răzvan Ionescu, medic primar de medicină internă şi reumatologie, pe care îl poţi găsi în secţia „Medicală III” a Spitalului Clinic Colentina. Urmăreşte emisiunea (difuzată în premieră pe 27 februarie 2016) şi află răspunsurile la întrebări:

Sănătate ca la carte” este o emisiune medicală difuzată săptămânal (duminica, la 14:30) pe postul 6tv, care poate fi urmărit atât în grila digitală a majorității operatorilor de cablu din România, cât și online.

Citeşte mai multe despre subiect:


2 comentarii

  1. […] artrita se vindecă fără operaţii şi fără tratamente; (ciudat, la şcoală am învăţat altceva – şi de acord cu mine au fost, în emisiunile realizate împreună, şi Simona Caraiola, şi Răzvan Ionescu) […]

    Apreciază

  2. Alina Radu spune:

    Probleme cu articulatiile genunchilor am si eu. Nu mari, dar sper sa nu agraveaze prea repede. Fac sport si de multe ori simt ceva jena la genunchi. O emisiune foarte interesanta cu explicatii clare si pe intelesul tuturor. Multumim!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Important:

Niciuna dintre recomandările de pe acest blog nu se substituie unui consult medical.
Cereţi întotdeauna sfatul medicului înainte de a încerca orice remediu!